vrijdag 24 augustus 2012

Aanmoedigingen vanuit diverse hoeken

Ik kreeg de laatste dagen opvallend veel schouderklopjes vanuit diverse hoeken, met uitzondering dan van caviar-links (SP-A), maar -en dat is opvallender- evenmin van uiterst links (Pvda, voorheen Aktief).

Zouden deze twee partijen misschien inspiratie gezocht hebben in de Franse toestanden, waarbij ene Melenchon en ene Hollande tegen wil en dank goede maatjes werden ?

Het spreekt voor zich dat indien SP-A slechts één zetel te kort zou komen om een meerderheid te behalen ("horresco referens"), dat dan de "kinderhand" van Pvda vlug gevuld zou zijn. Een postje als schepen of als voorzitter van OCMW en de klus zou geklaard zijn...

Pvda-Staf is dan wel niet de beste vriendjes met de Emsens-family, in tegenstelling tot de Keizerlijke familie, maar niets is onoverkomelijk, vooral niet als het over politieke allianties gaat. Surf maar eens naar:
http://www.pvda.be/nieuws/artikel/de-miljonairsroute-3-de-familie-emsens.html

In de geschiedenisboekjes leest men meer dan eens over een "monsterverbond", en zoals algemeen geweten "l'histoire se répète". Maar bondgenoten, die een niet-aanvalspact afgesloten hebben, durven wel eens uit de boot springen, zoals in 1941...
Geen opmerkingen:

Een reactie posten