zondag 26 augustus 2012

Leegstand in Lommelse centrum-winkels

Mijn vrouw zegt me vaak dat ik teveel bijhoud en te weinig weggooi. Mijn antwoord is steevast dat papier nu eenmaal geduldig is.

Vandaag dan ingevolge slecht weer, toch enkele uren aan het opruimen geweest en kijk waar botsen wij op? Het Belang van Limburg van woensdag 30 november 2011, waarin de Keizer himself fier aankondigt "Bouw van nieuw winkelcomplex met appartementen in Kerkstraat".

Vreemd toch dat er van stadswege zo'n grote belangstelling bestaat voor dit nochtans loutere privé-initiatief...  En uiteraard puur toeval dat nu op dat leegstaande gebouw de verkiezingspubliciteit van de Open Lijst van de Burgemeester hangt te pronken.

Maar het mooiste moet nog komen: "Dat er momenteel in die buurt wel wat winkels leegstaan, is volgens Vanvelthoven een samenloop van omstandigheden. Waar ook aan wordt gewerkt. We hebben de eigenaars er al op aangesproken en zij doen het nodige om zo snel mogelijk een huurder te vinden."

Enkele boude opmerkingen hierbij:

     1/ Samenloop van omstandigheden? zou het kunnen gaan over het verkeersdood maken van de Kerkstraat, via afsluiting ervan ter hoogte van Kerkplein ? en wie had ook weer die afsluiting georganiseerd?
     2/ Waar ook aan wordt gewerkt?? op welke manier heeft de Keizer het probleem helpen oplossen?
Het terug openstellen van de Kerkstraat was alleszins allerminst zijn initiatief !
     3/ Wij hebben de eigenaars er al op aangesproken. Alsof het de taak is van een stadsbestuur om eigenaars te vermanen in dergelijk geval?? En welke idioot gelooft nog dat een eigenaar opzettelijk zijn handelspand laat leegstaan? Alleen is het vinden van een nieuwe huurder in een door afsluiting "vermoorde" straat bijna "mission impossible" geworden. 
      4/ Valt het U ook niet op dat het pand waarvan in november 2011 wordt gezegd dat het spoedig zal worden afgebroken er begin september 2012 nog altijd staat, zonder dat er ook maar één steen van werd afgehaald? Zelfs het onnozelste kerstekind zal zich wel realiseren dat de eigenaars het gebouw niet laten staan om er verkiezingspropaganda te laten ophangen. Vermoedelijk hebben ze ingezien dat het commerciële hart van Lommel aan een hartaderbreuk lijdt, mede ten gevolge van de hoger gehekelde afsluiting ervan...












Geen opmerkingen:

Een reactie posten