woensdag 22 augustus 2012

Maakt de Keizer zich "genoeg" zorgen voor de verkiezingen van oktober ?

In alle objectiviteit: afgaand op onderstaand artikel uit De Standaard van 20 juni, menen wij dat hij het nogal licht opneemt. Oordeel zelf...


Wat staat er op het spel in Lommel?

  • woensdag 20 juni 2012, 

LOMMEL - Burgemeester Peter Vanvelthoven lijkt gerust te mogen zijn. Zijn partij, SP.A, staat er goed voor in Lommel. Al baren de stadsfinanciën hem en de oppositie zorgen.
Wie bestuurt Lommel?
In Lommel heeft SP.A het overwicht met 15 zetels. Peter Vanvelthoven, voormalig federaal minister van Werk, leidt een coalitie met Open VLD (3 zetels).
In de oppositie is CD&V de grootste partij met 8 zetels. N-VA en de lokale lijst AKTIEF hebben elk 2 zetels. Ludo Lommers, de enige die voor LDD verkozen geraakte, stapte inmiddels uit de partij en zetelt als onafhankelijke.



Belangrijkste kandidaten:
Burgemeester Vanvelthoven voert opnieuw de rangen aan voor de SP.A, die voortaan met een open Lijst van de Burgemeester naar de kiezer trekt. Al 24 jaar lang hebben de socialisten de macht in Lommel.
Het is misschien wat eigenaardig om zeggen, maar de manier waarop Vanvelthoven na het busongeval in Sierre een echte burgervader was voor Lommel, zal hem in oktober geen kwaad doen.
De schepen van Onderwijs, Lokale Economie, Grondbeleid en Nieuwe Technologieën Geert Jansen trekt de lijst van Open VLD. De liberalen, momenteel in het bezit van drie zetels, hopen beloond te worden voor hun bestuursdeelname met 'lichte groei'.
Bij CD&V gaat Jan Bouly de lijst trekken. Kamerlid Peter Luyckx is de lijsttrekker voor N-VA.
 De thema’s:
Het grootste aaneengesloten industriepark van West-Europa, het grootste bos van Vlaanderen, het grootste windmolenpark,... het lijstje waarmee Vanvelthoven en de SP.A naar de kiezer stappen, oogt indrukwekkend.
Maar er wacht al een nieuwe uitdaging: het uitbouwen van het commercieel centrum en de uitvoering van het verkeersplan. Dat laatste zorgt hier en daar voor wrevel, met name bij de inwoners van de betrokken straten.
Volgens oppositiepartij CD&V is er een breder draagvlak nodig voor het verkeersplan. 'Er had meer inspraak moeten zijn. Niet alleen in dit dossier, maar bijvoorbeeld ook in de stadsontwikkeling', klonk het eind vorig jaar bij Bouly. 'Daarnaast wordt het ook een uitdaging om Lommel aantrekkelijk te houden voor de jeugd, zowel op vlak van wonen als uitgaan.'
De oppositie klaagt ook aan dat de Lommelse projecten handenvol geld hebben gekost en dat de stad tegen een schuldenberg aankijkt.

Voor alle duidelijkheid: dit is niet de Lommelse, maar de Japanse keizer. Maar hij wuift wel even mooi als zijn Lommelse collega.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten