donderdag 16 augustus 2012

Rots in de branding

Jan Van Ham heb ik altijd beschouwd als een rustige en sobere no-nonsense kerel.

Hij zet nu de stap naar de politiek, en het is m.i. overduidelijk dat enig carrièrisme of egotripperij hem totaal vreemd is. Dit in schrille tegenstelling  tot die 99% andere politici....
Iemand die op onbaatzuchtige & idealistische wijze aan politiek doet, ik dacht dat het een uitgestorven ras was. Pet af voor Jan, maar ik hoop dat hij op tijd zijn harnas bestelt, want de politiek is helaas harde business geworden waarbij het slaan onder de gordel en het messteken in de rug doodgewone dagelijkse kost is.
Iemand zei me ooit dat je in de politiek geen vrienden maakt, hooguit bondgenoten...Ik heb het toen voor eeuwig in mijn oren geknoopt.

Uit CD&V-Nieuws, Afdeling Lommel:

Jan Van Ham

Jan Van Ham, vooral bekend omwille van zijn opmerkelijke staat van dienst als directeur van de Provil (1975-2005), staat op de CD&V-lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen. Jan stond mee aan de wieg van de samenwerking tussen de vrije scholen en Provil die uiteindelijk leidde tot de oprichting van de Lommelse scholengemeenschap. Later zorgde hij ook voor samenwerking met de Lommelse basisscholen en WICO. Hij legde contacten met het gemeenschapsonderwijs door samen het deeltijds onderwijs op te richten en was medeoprichter van de vzw Open Atelier dat deeltijds lerende jongeren voorbereidt tot gemotiveerde arbeidskrachten. Jan was en is een groot voorstander van samenwerking tussen bedrijven in de regio en het onderwijs.
Sportief Lommel kent Jan Van Ham van zijn inzet voor atletiekclub Dalo en triatlonclub Lommel. Hij is ook voorzitter van het koor “Het Daghet” van Lommel en hobby-imker.
Politiek ziet hij als belangeloze inzet voor de gemeenschap. “Als de Lommelaren dit wensen”, zo zegt Jan, “wil hij een positieve bijdrage leveren om kansarme en kansrijke mensen een eerlijk en open bestuur te bezorgen.” En daar kan CD&V Lommel zich samen met de Lommelse bevolking enkel over verheugen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten