vrijdag 21 september 2012

Alle kleuren van de regenboog...

Gisteren en eergisteren heb ik U al gemaild over het perceel, eigendom van stad Lommel, gelegen in de bochtovergang van Albert- naar Astridlaan.

Het is boeiend om daar van dag tot dag een soort "poppenkas" te volgen, waarbij alle mogelijke kleuren gebruik maken van een grondperceel dat eigenlijk aan U en mij, te weten aan "de gemeenschap" toebehoort.

Eergisteren dus een remork-publiciteit voor de Keizerlijke partij; gisteren een full-bestickerde auto van de Margaret Thatcher van de Lommelse CD&V; vandaag een geparkeerde auto met grote NV-A-sticker.

Maar er is meer: nu zag ik op hetzelfde perceel een niet-mobiele keizerlijke publiciteit (bord), hetgeen de overbuur en medicijnman (Bart Bongaerts) moet geinspireerd hebben om (op zijn perceel) "groene borden" te plaatsen die de keizerlijke garde uitdagend in de ogen kijken....

Ik kon het niet laten en heb dan mijn liefste vriendin madam Lieten maar eens getelefoneerd.
Ikke : "Lovely Ingrid, wath do you think about the imperial politics in Lommel?"



    Zij (boos): "Ik heb die snotbel al dikwijls een veeg rond zijn oren willen verkopen, maar deze keer doe ik het, potverdomme!"


    Ze nodigt me uit om aan de lijn te blijven en te luisteren hoe ze tegelijkertijd via haar GSM his highness telefoneert.

    Zij: "Ik heb U nu al uw ministerpost afgepakt, wilde da'k uw burgemeesterplekske ook nog eens onderuit haal !"

    Hij : "Zeg trezebees, maak gij U daar in Brussel maar voor de 135ste keer belachelijk met uw fratsen en laat mij hier in Lommel met rust! Nu is de Stevaert er niet meer om u te helpen, dus zing maar een toontje lager !"






    Zij dan weer: "Salonsocialist die je bent, ben je al vergeten hoe de ABVV je letterlijk de rug toekeerde toen ge nog minister van Arbeid waart en de vakbond liet stikken ? Moeten we niet  beter een bemiddelaar bij extreem-links in Lommel gaan zoeken om de plooien tussen U, mij en de ABVV glad te strijken?"

    Ondertutssen was er in Lommel, iemand die zich afvroeg of hij zich aangesproken moest voelen....










Geen opmerkingen:

Een reactie posten