maandag 3 september 2012

De exacte locatie van Sodoma en Gomorra door Vlaamse archeologen ontdekt !

In Wikipedia lezen we over deze steden: Sodom en Gomorra waren twee steden waarvan de verwoesting door God in de Hebreeuwse Bijbel wordt vermeld in het boek Genesis. Er is tot op heden geen archeologisch bewijs gevonden, dat deze steden daadwerkelijk hebben bestaan.In het boek Genesis wordt beschreven hoe beide steden door God werden verwoest in een regen van zwavel en vuur vanwege de morele verdorvenheid van de inwoners. Aartsvader Abraham pleitte bij God vergeefs voor het behoud van de steden. Hij suggereerde dat er misschien een paar rechtvaardigen in de steden waren. De enige rechtvaardigen waren echter Abrahams neef Lot met zijn gezin. Zij werden door twee engelen gemaand Sodom te verlaten en niet om te zien. Lots vrouw kon echter aan de verleiding geen weerstand bieden, zij draaide zich wel om en veranderde onmiddellijk in een zoutpilaar.
Wikipedia onderschat echter duidelijk onze Vlaamse archeologen, want één van hen heeft zopas de exacte locatie van deze steden gevonden, gewoonweg door de site van Het Belang van Limburg te consulteren (zie hieronder) !Meer nieuws uit Lommel:

Inbraak op Heide-Heuvel

In de Slinkerstraat op Heide-Heuvel is zondag in een huis ingebroken. De dieven klommen binnen via het raam.
1 lees meer

Dieven betrapt in Lutlommel

Bij hun thuiskomst maandag rond 2 uur hebben bewoners van de Loberg in Lutlommel dieven op heterdaad betrapt. De slachoffers zetten het op een lopen. De verdachten waren niet binnengeraakt.

Dieven weg met brandkast in Lommel

Uit een pand in de Sterstraat hebben dieven een brandkast gestolen. De feiten werden zondagochtend ontdekt. De daders waren er in geslaagd om een beveiligde poort open te krijgen om zo het gebouw binnen te dringen. Zondagnamiddag werd ook nog …

Vandalisme in centrum van Lommel

Vandalen hebben op de Vreyshorring een ruit ingestampt. Het feit werd zondag rond 4 uur bij de politie gemeld.

Twee inbraken in Lommel

Vrijdagavond is in de Sint-Ritastraat in Lommel-Barrier een inbraak in een huis vastgesteld. Wat er precies werd gestolen, is nog onduidelijk. Ook op de Oude Diestersebaan in Kattenbos werd in een huis ingebroken.

Rolluik huis Balendijk beschoten met loodjesgeweer

Op de Balendijk hebben onbekenden een rolluik beschoten met een loodjesgeweer. Er werd nog een kogeltje gevonden. De feiten werden zaterdag rond 9 uur bij de politie gemeld.

Inbraakpoging in Lommel

In de Roggestraat hebben inbrekers maandagnacht geprobeerd om een woning binnen te dringen. De bewoners troffen sporen van braak aan op de achterdeur, maar de daders raakten niet binnen.

Dieven stelen ledverlichting van Lommelse spoorbrug

In de Gerard Mercatorstraat is maandag de ledverlichting van de brug over het spoor gestolen. Verder vernielden de daders ook tachtig meter omheiningsdraad.             

Geen opmerkingen:

Een reactie posten