zondag 23 september 2012

Een kritische blik in Internetgazet Lommel van dit weekend

Drie items weerhielden mijn aandacht:


1/ Twijfelend tussen blauw en oranje ?Reageer

Een presentje voor iedere klant

Zondag 23 september 2012
Een presentje voor iedere klant - Lommel
Wie gisteren in Lommel ging winkelen, werd vaak extra in de watten gelegd. Vele handelaars werkten mee aan de actie van Unizo 'Dag van de klant'. In Lommel kwam nationaal voorzitter Flor Joosten (man met gestreepte das) hen zelfs een hart onder de riem steken. (Foto's Robert Boons)

Als je al dat blauw ziet op de foto en op het logo erboven, zou je gaan denken dat Ivo Vangenechten voor de VLD opkomt ipv voor de CD&V ??


2/ Staking truckers: Lommelse firma mede de oorzaak ?


Maandag acties van truckers

Zaterdag 22 september 2012
Maandag acties van truckers
Maandag gaan truckers in konvooi in een slakkengang naar Brussel rijden. Mogelijk heeft dit lange files tot gevolg. Om de overlast voor de gewone pendelaars te beperken, start de actie pas na 10 uur. Met die actie klagen de truckers de zogenaamde illegale cabotage aan. Vele transportbedrijven verhuizen hun activiteiten naar het voormalige Oost-Europa waar de lonen veel lager liggen. Door te werken met buitenlandse chauffeurs ontsnappen ze aan de strengere Belgische wetgeving. Vele Belgische chauffeurs verliezen door deze illegale praktijken hun job, zeggen de organisatoren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten