zaterdag 8 september 2012

Nieuwe (en groene) ster aan Lommels politiek firmament ?

Op de site van Het Belang van Limburg lazen we vandaag dat ook GROEN in Lommel voor de verkiezingen van oktober zal opkomen. Zie dat bericht onderaan deze blog.

Lijsttrekker Michael Van den Eynde zal een aantal handicaps moeten overwinnen:
- niet geboren & getogen in Lommel (maar in Bergisch Gladbach (Duitsland) in 1983);
- niet werkzaam in Lommel, maar in het verre Brussel (als advokaat).

Maar hij heeft er blijkbaar (veel) zin in...
Laat ik 'm even aan U voorstellen : Hij is 29 jaar oud, studeerde in de rechten af aan de Gentse universiteit in 2006 en schreef zich vanaf toen in bij de balie in Brussel. Sinds vorig jaar is hij er werkzaam in het advokatenkantoor "Van Dievoet en Vandebeek", waar hij zich vooral toelegt op arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht; vakken die hij ook doceert binnen diverse Syntra-opleidingen. Daarnaast is hij adviseur van Arcopar en sinds kort intern advokaat van de "Vlaamse Opera". Zijn hobby's zijn paarden, schrijven, tekenen, toneel en muziek. Dat van die paarden blijft me uiteraard bij, want als ruiter heb ik destijds de Lommelse boswachters meer dan eens moeten "afschudden"...

Voor wie 'm per mail een hart onder de riem wil steken: michael.vandeneynde@brulaw.com of ook  michaelvandeneynde@gmail.com.

En welke zijn de opmerkingen van de politieke commentator die ik stilaan begin te worden ?
Er is in Lommel zeker plaats voor een Groene Partij. Zoals gezegd, heeft Michael weliswaar enkele handicaps te overwinnen, maar daartegenover staat dat dit nadeel wel eens een voordeel zou kunnen blijken te zijn, want omdat hij niet in Lommel werkzaam is, zal er door Lommelse politici die het minder goed met hem voorhebben, geen of minstens minder druk op hem kunnen worden uitgeoefend...
Zijn juridische vorming en zijn advokatenberoep (meestal gepaard gaand met enige welbespraaktheid, zelfzekerheid & combativiteit) zijn troeven die goed van pas zullen komen, vooral nu in alle lijsten van grote partijen in Lommel wel ergens een advokaat te vinden is.

Michael Van Den Eynde

Waar zal hij stemmetjes wegnemen? Ik denk dat onze Keizer zich wel eens zorgen zou moeten maken, want terwijl in de rest van onze provincie Groen en SP-A met mekaar zoete koekjes bakken, lijkt dat in Lommel nog niet zo evident. Groen kan dan ook wel wat stemmen gaan kosten aan de Keizer.

Groen zou wel eens voor een "nieuw geluid" kunnen zorgen in een Lommel, waar bijna alle klassieke partijen mekaar liever niet teveel pijn doen, en wiens respectieve boodschappen soms dreigen te verworden tot eenheidsworst.

Als we de site van de VRT (zie helemaal onderaan) mogen geloven, zal Van den Eynde de pure-energie-slogan van Stad Lommel, effectiever en efficiënter tot de zijne willen maken.
We zijn alleszins benieuwd naar wat deze ambitieuze jongeling gaat teweegbrengen, en wensen hem van harte proficiat in de boeiende & spannende wereld van het Lommels politiek bedrijf.
Ik veronderstel dat hij intussen al wel gezorgd heeft voor een helm en een kogelvrij vest ? :)


 
 

Michael Van den Eynde Lijsttrekker GROEN Lommel

extern michael van den eynde lijsttrekker groen lommel
DE LIJSTTREKKER
De jonge advocaat Michael Van den Eynde (29) werd unaniem verkozen tot lijsttrekker van Groen Lommel. “Uit liefde voor een mooie onderwijzeres en wegens de warmte en echtheid van de mensen koos ik vier jaar geleden voor Limburg en Lommel.”
Michael heeft een advocatenkantoor in
Brussel waar hij zich in opdracht van consumentenorganisaties buigt over energiedossiers, en vanuit een voorliefde voor kunst en cultuur o.a. werkt voor het kunstenloket en de Vlaamse Opera.
Zijn engagement is erg groot: “Rond me heen zie ik dat mensen duurzaam omgaan met klimaat en het koesteren van mooie plekjes natuur steeds belangrijker vinden,” aldus Michael.
“De komende jaren komen er heel wat uitdagingen op ons af. Uit de pan rijzende energie -en brandstofprijzen, de opwarming van de aarde en de gevaren van kernenergie,… De confrontatie tussen mens en klimaat wordt in de dagelijkse omgang steeds voelbaarder. Ook op het niveau van de gemeente vind ik het in stand houden van natuur en open ruimte essentieel.”
“Ik ben voor groene energie productie door en voor de inwoners van Lommel. Op termijn zouden Lommelaars in staat moeten zijn om zelf te voorzien in hun eigen energie. Daar mogen we best ambitieus in zijn!’” dixit Michael.
ZET ONS AAN HET WERK
De slogan “Zet ons aan het werk in jouw buurt” neemt deze Groen groep ter harte. In de komende maand zullen zij zoveel mogelijk hun oor te luister leggen, meedoen aan debatten en ludieke acties opstarten.
“Een eerste actie die we op touw zetten is zondagmiddag 9 september 2012, een fietsactie door diverse buurten in Lommel. Daar zullen we onze campagnepunten verduidelijken en vooral luisteren naar de mensen om zo te ontdekken wat er voor de buurt kan gedaan worden,” vertelt de kersverse lijsttrekker Michael.

 
 
Op de site van de VRT lazen we:
 
Michael Van den Eynde trekt Groen-lijstDe jonge advocaat Michael Van den Eynde (29) wordt de lijsttrekker voor Groen. De partij neemt voor het eerst met een onafhankelijke lijst deel aan de verkiezingen. "Uit liefde voor een mooie onderwijzeres en wegens de warmte en echtheid van de mensen koos ik vier jaar geleden voor Limburg", aldus Van den Eynde. "Ik ben voor groene-energieproductie door en voor de inwoners van Lommel. Op termijn zouden Lommelaars in staat moeten zijn om zelf te voorzien in hun eigen energie. Daar mogen we best ambitieus in zijn!", dixit Van den Eynde.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten