vrijdag 21 september 2012

Paniek bij de keizerlijke garde !

Via het persagentschap Belga liep onderstaand verontrustend bericht bij ons binnen...



Elio Di Rupo krijgt taart in het gezicht

vrijdag 21 september 2012 om 17u16 (Knack.be)
Een onbekende heeft eerste minister Elio Di Rupo een taart in het gezicht gegooid bij de opening van het academisch jaar aan de VUB.
Elio Di Rupo© Belga


Tijdens de opening van het academisch jaar in de Brusselse Universiteit VUB heeft premier Elio Di Rupo een taart in het gezicht gekregen. De feiten deden zich voor toen Di Rupo met de auto arriveerde op de campus. Toen de premier uit de wagen stapte, was er een betoging van een dertigtal studenten aan de gang. Een man maakte zich los uit de menigte en stormde af op Di Rupo. Voordat de entourage van de premier kon ingrijpen, gooide de man een taart in zijn gezicht.  De dader sloeg meteen op de vlucht. Hij zou nog niet opgepakt zijn. Het is op dit moment nog onduidelijk of het om een student gaat. Elio Di Rupo deed het voorval af met een glimlach. Later liet de premier zelf weten dat het om een rodevruchtentaart ging. Op Twitter bedankte hij voor de taart met de mededeling dat hij op dieet is.

Nu de opperkeizer getroffen werd, kregen ook een aantal lokale baronnen het op hun heupen. Deze van Lommel heeft aan zijn achterban laten weten dat hij geen taart lust en dat hij om die reden alle verkiezingsbezoekjes die hij voor het komende weekend gepland had, met ingang van onmiddellijk schrapt !  De keizerlijke garde is paraat en heeft zopas een ronde gedaan in alle Lommelse bakkerijen en patisseries; ze heeft er alle beschikbare taarten opgekocht om aldus mogelijke incidenten voor te blijven. Onze correspondent ter plaatse vroeg aan betrokkene of deze reactie toch niet een beetje overdreven is; het antwoord was kort en krachtig: "de amerikaanse president is toch ook uit Washington gevlucht toen zich op "nine eleven" twee vliegtuigen in de towers boorden". Tja......


Geen opmerkingen:

Een reactie posten