vrijdag 16 november 2012

Vlug, vlug ! geef me dat "kotszakske" eens door !


Op Trends.be las ik vanavond:

'Maurice Lippens schiet op iedereen'

Maurice Lippens© Belga

Maurice Lippens, de voormalige voorzitter van Fortis, schuift de schuld voor het Fortis-drama in de schoenen van voormalig topman Jean-Paul Votron, het management, de toezichthouder en de revisoren. Lippens was naar eigen zeggen 'nooit bankier' en heeft een 'relatief oppervlakkig begrip van die materies'.
Dat meldt De Tijd vrijdag op basis van verklaringen van Lippens tijdens verhoren door de federale gerechtelijke politie, die de Franstalige zusterkrant L'Echo kon inkijken. Lippens wou desgevraagd geen verdere commentaar geven.
Het is voor het eerst dat er iets naar buiten sijpelt over de inhoud van de verhoren die in een kader van het gerechtelijk onderzoek rond Fortis werden afgenomen. De betrokken verhoren hadden plaats in het kader van het strafonderzoek naar de val van Fortis onder leiding van de Brusselse onderzoeksrechter Jeroen Burm.
Lippens zou onder meer verklaard hebben dat 'in bepaalde gevallen CEO Jean-Paul Votron en financieel directeur Gilbert Mittler zakenbankiers bedreigd hebben'. "Ze zouden er geen beroep meer op doen indien ze me informeerden. Ik kan onder meer JP Morgan en UBS noemen," luidt het.
Votron was volgens Lippens een 'heel agressieve CEO die niet tolereerde dat men bij mij kwam klagen over eender wat'. De toenmalige toezichthouder CBFA heeft bovendien volgens Lippens 'indertijd haar rol niet gespeeld'. "Ik ben nooit bankier geweest en mijn begrip van die materies is relatief oppervlakkig," aldus de voormalige voorzitter van Fortis. (Belga/BO).


In een eerder blogbericht van vandaag had ik het er al over dat "bekwaamheid" op politiek vlak niet de minste rol speelt. Lippens schaamt zich niet om dat te bevestigen !

Intimi weten dat ikal enkele jaren mijn hart verloren heb aan Corsica. Daar zou iemand als Lippens al lang op het kerkhof liggen, tenminste als 'm die eer gegund werd.

Belgen en vooral vlamingen zijn naar mijn smaak veel te meegaand. Als ze hun laarzen aanhebben en je plast daarin met de vraag of het niet te warm is, zullen ze op verontschuldigende toon antwoorden dat dit nogal meevalt....

Wat doe ik nog in dit land !?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten