donderdag 6 december 2012

"Nog heiliger dan de paus" bestaat blijkbaar niet in de bankwereld...

Enkele maanden geleden installeerde zich een nieuwe bank in Lommel en kondigde met veel poeha aan dat zij een witte maagdelijke raaf is in het bankenlandschap en dat zij het veel beter doet dan de klassieke grootbanken.

Bij nader inzien (Trends.be) moet dat toch met de grove korrel zout geslikt worden...


'Deutsche Bank moffelde 12 miljard dollar verlies weg'

Bron: ANP
donderdag 06 december 2012 om 10u16

Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland en een van de grootste van Europa, heeft tijdens de financiële crisis circa 12 miljard dollar (9 miljard euro) aan verliezen niet gerapporteerd. Dit om te vermijden dat ze gered moest worden door de overheid.
Dat hebben drie gewezen topmedewerkers van Deutsche Bank gezegd in een klacht bij de Amerikaanse financiële waakhond Securities and Exchange Commission (SEC), zo meldt de zakenkrant Financial Times.

Verlieslatende producten
Volgens de ex-werknemers heeft Deutsche Bank verzuimd om een partij complexe beleggingsproducten, zoals derivaten, als verlieslatend op te geven, terwijl dat wel had gemoeten.  Daardoor leek de kapitaalpositie van de bank beter dan in werkelijkheid en hoefde de instelling niet onder overheidscuratele te worden gesteld. Via een woordvoerster reageerde Deutsche Bank door erop te wijzen dat de beschuldigingen al vorig jaar zijn bestudeerd en toen ongegrond zijn bevonden.

Besparingen
Afgelopen zomer kondigde Deutsche Bank aan dat het wereldwijd 1.900 jobs wil schrappen, waarvan het leeuwendeel (1.500) bij zijn investeringsdivisie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten