donderdag 20 december 2012

Raad van State beschermt David tegen Goliath



De Raad van State heeft het duidelijk niet begrepen op grote winkelcentra die op het vlak van wegeninfrastructur onvoldoende goed bereikbaar zijn:

De rechtsbescherming van derden-belanghebbenden bij het Uplace-project in Machelen vereist dat de Vlaamse regering bij het verlenen van de milieuvergunning er niet zonder meer mag van uitgaan dat die mobiliteitsinfrastructuurwerken later ook effectief vergund en gerealiseerd zullen worden.

Unizo had het in die zaak opgenomen voor de kleinhandelaars in de regio en had op die manier David in bescherming genomen tegen Goliath, te weten een kapitaalkrachtige groep die in de Vlaamse Regering blijkbaar sommigen tot hun "vriendjes" mocht rekenen.
Voor wie het arrest van de Raad van State wil lezen:
http://static.tijd.be/upload/arrest_rvs_over_uplace_3830867-114445.pdf





Onwillekeurig doet deze affaire denken aan een gelijkaardige Lommelse David die ingevolge een arrest van de Raad van State onlangs het plaatselijk stadsbestuur en een grote projectontwikkelaar op de knieën kreeg ivm het GRUP Adelbergpark-Dorp.
Ook dit arrest is intussen on line te lezen:


Opvallend hierbij is dat het Uplace-argument (mobiliteitsprobleem) door de Lommelse David niet eens aangewend werd. Want hoe wil men pal in hartje Lommel duizenden m2 commerciële ruimten gaan bijmaken terwijl nu de Stadslaan al vaak verzadigd is ?

Pro memorie: het geplande gebouw aan het Adelbergpark was liefst 23m hoog, hetzij de helft van onze kerktoren...


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten