woensdag 23 januari 2013

VEELZEGGEND OVER DE LERAARS VAN ONZE TOEKOMSTIGE LERAARS ?

In Knack.be en ook in het Belangske vandaag op de eerste bladzijde een bericht over hoe droevig het wel gesteld is met de algemene kennis van onze toekomstige leraars:

Leraars in spe gebuisd voor algemene kennis
Met de politieke, sociaaleconomische en historische kennis van studenten in de lerarenopleiding is het heel pover gesteld, zo blijkt uit onderzoek van de Katholieke Hogeschool Limburg.

Amper 15 procent weet bijvoorbeeld dat Herman Van Rompuy de Europese Raad voorzit en meer dan 60 procent herkent de landen van de eurozone niet op een kaart. Onbekend voor bijna 30 procent is dat Kris Peeters (CD&V) Vlaams minister-president is.

Bent u slimmer dan onze toekomstige leerkrachten? Doe de test.
Meer over dit onderzoek op www.knack.be Knack

Mijn vraag : zegt die droevige uitslag niet tegelijk iets over de kennis van de leraars die deze toekomstige leraars in de klas hadden?

Ik krijg soms de indruk dat onderwijzers beter het programma van "Lommel leeft" kennen dan het hen opgedragen schoolprogramma.

De uitgevoerde test sloeg blijkbaar niet op taalkennis. Ik zou daarom willen voorstellen dat men dergelijke test (bvb. in de vorm van dictee) zou opleggen aan alle in functie zijnde onderwijzers en leraars. Ik vrees dat er wel eens heel wat deelnemers best een remork achter hun auto hangen......om er een pak buizen op te laden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten