woensdag 15 augustus 2012

Groen, groener, groenst...


Groen

Ongeveer een maand geleden lazen we op de site van Het Belang van Limburg nog dat de lijst AKTIEF de groene toer op zou gaan: 

AKTIEF is een eenheidslijst van mensen die zich verenigen rond een sociaal en groen programma. Vorige gemeenteraadsverkiezingen behaalde AKTIEF twee gekozenen in de gemeenteraad van Lommel: Staf Henderickx en Bart Bongaerts, die het eerste werkjaar zijn mandaat doorgaf aan Nadia Chahboun. De gemeenteraadsleden van AKTIEF plaatsen zelf ongeveer 180 agendapunten op de agenda van de Lommelse gemeenteraad. De problemen die ze aanbrachten werden hun aangeleverd door de mensen van Lommel zelf. Ook het programma van AKTIEF is mede gebaseerd op een grote bevraging bij 310 Lommelaars over "wat zij belangrijk vinden". De volgende weken willen de leden van AKTIEF de boer op gaan met een bescheiden pamflet waarop de krachtlijnen van AKTIEF staan.
Wij gaan voor: Een transparant Lommel, waar burgers mogen en kunnen meedenken. Een betaalbaar Lommel, waar het bestuur verstandig omgaat met onze inkomsten. Een sociaal Lommel, waar de noden van iedereen in rekening worden gebracht. Een gezond Lommel, waar een groene kern makkelijk bereikbaar is. Een jeugdig Lommel, waar jongeren hun passie kunnen ontwikkelen. Een veilig Lommel, waar we in alle rust kunnen leven en bewegen.
Kortom "een groen
Lommel met een sociaal hart!" 

Groener

Maar intussen waaide er een andere wind door het Lommelse bronsgroen eikenhout, want het Nieuwsblad meldde rond diezelfde tijd:

LOMMEL - Groen start met een eigen afdeling in Lommel. De initiatiefnemers Bart Bongaerts, Georges Blauwet, Ronny Poets en Bart Vermeer willen met Groen een alternatief aanbieden voor de traditionele partijen. Hun prioriteiten zijn betaalbare woningen, een goede verkeersdoorstroming, met aandacht voor de zwakkere weggebruikers, een betaalbare ouderenzorg en het promoten van hernieuwbare energie. Of de partij zal opkomen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen is nog niet zeker.

Groenst

Via de tam-tam vernemen we dat Groen wel degelijk als partij zal opkomen bij de gemeentelijke verkiezingen en dat dit niet in kartel zal zijn met Aktief. Een kartel met SP-A zoals in de rest van Limburg, zou ons ten zeerste verwonderen.
Dus wie lacht er vandaag het groenst over deze evoluties? Juist, onze Keizer!




Foto Internetgazet van het "groene" Lommel, met links op de voorgrond het bescheiden stulpje van de vader van de Keizer, met bijhorend park... En op de achtergrond, diens geesteskind: de Soeverein, waarop in de toekomst misschien leegstandsbelasting moet worden geheven ?

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten