maandag 16 juli 2012

Veni, vidi, vici...      Over het Bart-de-Wever-effect


Wij hebben in de Lommelse politiek twee Peters: Vanvelthoven en Luykx. En die hebben nogal wat dingen gemeen, zoals: politieke microbe en een burgemeester tussen de voorvaderen, maar vooral grenzeloze ambitie. En ten slotte: ze kunnen niet door dezelfde deur om de eenvoudige reden dat een mesthoop ook maar één haan verdraagt.

Zal Luykx bij de komende gemeenteverkiezingen kunnen surfen op de succesgolven van De Wever ? Slaagt hij erin om de "traditionele" partijen (SP-A, CD&V en VLD) de daver op het lijf te jagen en aan het einde van de rit luidkeels "veni, vidi, vici" te roepen?
    Believers, zoals ons aller Chel Driesen, zien Peter (Luykx voor alle duidelijkheid) de andere Peter al van zijn keizerstroon afstoten. Scepitici herinneren eraan dat er nog een groot verschil is tussen nationale en gemeentelijke verkiezingen. Maar één ding is alleszins duidelijk: over heel het land buigt zich de lange (en intussen slanke) schaduw van den Bart. Sommigen prijzen 'm tot in den hemel, terwijl anderen hem verguizen. Wait and see....Geen opmerkingen:

Een reactie posten