zondag 14 oktober 2012

Uit de oude doos, anno 2006....

Krijgen we hiervan herhaling in 2012?

HBvL

Geen 'grote coalitie' in Lommel

10/10/'06 LOMMEL (3920) In Lommel vormt de sp.a van Peter Vanvelthoven samen een coalitie met de VLD. Vanvelthoven had graag een 'grote coalitie' gevormd, maar dat is niet mogelijk.
De grote coalitie lukt niet omdat Vanvelthoven onvoldoende schepenambten kan uitdelen. Sp.a en VLD hebben samen 18 op 31 zetels. De liberalen hebben drie verkozenen en mogen twee schepenen leveren. Peter Vanvelthoven volgt zijn vader Louis op als burgemeester van Lommel. De sp.a moest er wel twee zetels en een absolute meerderheid inleveren. Vanvelthoven ging daarop op zoek naar een partner. 

Geen grote coalitie
"De sp.a heeft elke democratische fractie uitgenodigd om zitting te nemen in het College en elk van hen ook een concreet voorstel tot grote coalitievorming - met meer dan twee partijen - gedaan", zegt Vanvelthoven. Dat bleek echter niet mogelijk.  "Een verruimde sp.a-fractie heeft vervolgens unaniem beslist om een bestuursakkoord af te sluiten met de VLD-fractie", zegt Vanvelthoven.  De sp.a heeft 15 zetels, de VLD drie. De liberalen mogen wel twee schepenen leveren. De besturen van beide partijen beslissen deze maand nog over de toewijzing van de schepenzetels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten