vrijdag 19 oktober 2012

Wat zal er gebeuren met de oude "nonnekensschool" aan de Mudakkers?


Enkele blogs geleden hebben we U gesignaleerd dat ons stadsbestuur plannen heeft met deze school.

We hebben onze hersenen liggen pijnigen om te bedenken wat hier achter zou kunnen zitten en denken het gevonden te hebben: vermoedelijk komt hier een ondergrondse parking met daarboven een zoveelste winkelkompleks.
Wij vermoeden dat Stad Lommel met bvb. de firma DEMOCO via een pps (privaat-publieke-samenwerking) in zee wil gaan voor een samenwerking, net zoals dat in Neerpelt gebeurde. Zie : www.forteneerpelt.be

Ik formuleer daarbij de volgende bedenkingen:

1) De inwoners van de Mudakkers(straat) zullen, net als die van de Stadslaan, de rust in hun straat verliezen. De fietsende studenten van de Rijksschool Mercurius zullen er goed aan doen om uitsluitend nog via de Molenstraat van en naar hun school te komen.

2) Als een overheid een aankoop doet met het oog op "openbaar nut", kan ze 10% registratierechten ontlopen. Maar gaat het in zo'n geval (in zee gaan met een projectontwikkelaar voor bouw van winkels enz.) nog wel over openbaar nut ??

3) Het Soeverein-débacle indachtig, doen onze vroede vaderen er goed aan om hunne portemonnee (en dus eigenlijk die van U en ik) in het oog te houden.
Misschien kunnen de raadsleden, die hierover op de eerstvolgende gemeenteraad hun fiat zouden moeten geven, best eens een studiereisje naar Neerpelt ondernemen. Maar eigenlijk kunnen ze zich die moeite ook besparen door kennis te nemen van onderstaande artikels.

4) De Lommelse Kerkstraat, winkelstraat bij uitstek, wordt nu al geplaagd door grote leegstand. Zal er dat op verbeteren als er in de Mudakkers nog een resem bijkomen....?
 1. Woon- en winkelcomplex Forte opent met volksfeest (Neerpelt) - Het ...

  www.nieuwsblad.be › NeerpeltIn cache
  23 april 2012 – NEERPELT - In Neerpelt opende afgelopen weekend Forte. Het woon- en ... Helaas staan nog veel winkelruimtes leeg. ... Nu het project klaar is, hopen we het vertrouwen van de ketens en andere handelaars te krijgen.
 2. Handelaars lopen niet storm voor Forté

  sintlievenshoutem.openvld.be/News.aspx?nid=e8fceeb6...id...In cache
  23 mei 2012 – Bij de opening van het Forté-project in hartje Neerpelt werd in februari ... rest van de 3.500 vierkante meter winkelruimte staat nog steeds leeg.
 3. Neerpelt - Archief juni 2012 - Internetgazet

  www.internetgazet.be/neerpelt/archief/2012/juni/

  30 juni 2012 – Een van de Democo-projecten was het Forte-project in Neerpelt - dat totnogtoe niet bepaald succesvol mag genoemd worden qua ...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten