maandag 17 december 2012

Centrum voor racismebestrijding...


Als er ergens een misdaad gepleegd wordt door een Marrokaan of Turk, dan zal de VRT de nationaliteit van de dader maar stillekens vermelden, uit schrik om op hun donder te krijgen van wegen het Centrum voor gelijkheid van kansen...

Maar Het Belang van Limburg durft het nu toch aan, en gaat eigenlijk nog een stapje verder want ze maakt zelfs al onderscheid tussen "gewone" en "notabele" Turken, of - om het ingewikkeld te maken - discriminatie binnen de discriminatie... : )

Straf met uitstel voor schot door Turkse notabele

De Turkse notabele (52) uit Lommel die op 23 juni 2009 tijdens een schermutseling op een parkeerterrein aan de Stationsstraat in zijn stad een pistoolschot loste, is vrijdag door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld voor verboden wapendracht en het uiten van bedreigingen. Hij kreeg zes maanden cel, maar geniet volledig uitstel. Mogelijk trof de verdwaalde of afgeketste kogel een getuige ter hoogte van de keel. Dat staat echter niet volledig vast.
Het incident vond zijn oorsprong in een vete rond één van de dochters van de notabele, die was uitgehuwelijkt aan een jongeman die nog in Turkije woonde. Even voor het treffen in de buurt van de Stationsstraat was er al in een drankgelegenheid elders in de stad een erg korte woordenwisseling geweest. Daarbij had de notabele een jongeman verzocht elders naartoe te gaan.
De schutter moet 2.500 euro proceskosten betalen. De jongeman die zich bedreigd voelde, zal door een arts onderzocht worden. Zijn schade-eis wordt dan op 20 september volgend jaar door de rechtbank onderzocht.
JaNi 



Opgelet: die foto stond er niet bij in het Belangske...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten