woensdag 5 december 2012

Soms slagen hoge bomen erin om de wind door de lagere bomen te doen opvangen...


Ik kan maar niet begrijpen hoe na de door Fortis en Dexia gerealiseerde miskleumen, bestuurders als Dehaene en Lippens, na nota bene ontvangst van een vette uittredingspremie, doodgemoedereerd verklaren dat ze eigenlijk geen echte bankiers waren. En dat ze daar ook nog mee wegraken...

Bij Fortis beginnen er nu blijkbaar wel koppen te rollen (zie bericht uit DE TIJD hieronder). De "lage bomen"  moeten de wind opvangen, terwijl de hoge boom (Lippens) "uit de wind" blijft...

Fortis: ook Mittler in verdenking gesteld

De voormalige financiële directeur van bankverzekeraar Fortis, Gilbert Mittler, is in verdenking gesteld in de zaak Fortis. Dat vernam De Tijd. Eerder werden ook ex-CEO Jean-Paul Votron en Filip Dierckx, de huidige nummer twee van BNP Paribas Fortis, in verdenking gesteld.
Ex-Fortis-CEO Gilbert Mittler (r.), naast ex-CEO Jean-Paul Votron (foto: Photo News)
Ex-Fortis-CEO Gilbert Mittler (r.), naast ex-CEO Jean-Paul Votron (foto: Photo News)
        Mittler zei tegenover De Tijd: 'Eindelijk zal ik toegang hebben tot het dossier, weten wat mij werkelijk wordt verweten en mij kunnen verdedigen.' Eind november werd bekend dat Jean-Paul Votron(1), de voormalige topman van Fortis, in verdenking werd gesteld. Dat was meteen de eerste bankier die het gerecht aanpakte sinds de start van de bankencrisis in 2007.
        Dierckx(2) was tijdens die periode topman van de zakenbankpoot van Fortis, voorzitter van Fortis’ bankdivisie en - in volle financiële crisis eind 2008 - ook even CEO van de groep. Sinds de overname van Fortis Bank door BNP Paribas is hij operationeel directeur van ’s lands grootste bank.

        Onjuiste communicatie

        De inverdenkingstellingen van Votron, Mittler en Dierckx passen in het gerechtelijk onderzoek naar de mogelijk onjuiste communicatie van Fortis over de financiële toestand tussen augustus 2007 en eind september 2008 door de Brusselse onderzoeksrechter Jeroen Burm. Het onderzoek begon al snel na de ontmanteling van Fortis in oktober 2008.
        De speurders gingen na of het publiek onjuiste informatie kreeg over de werkelijke financiële toestand van Fortis. En dat in de periode van augustus 2007 tot vlak voor de val van Belgiës grootste financiële groep eind september 2008. Alle hoofdrolspelers werden meermaals verhoord en er volgden zelfs huiszoekingen.

        Geen opmerkingen:

        Een reactie posten