zondag 10 maart 2013

HOEVEEL WITTE KONIJNEN TOVERT DE N-VA NOG UIT HAAR HOED ?


De Belfius/ACW-affaire is nog maar pas in de schijnwerpers gebracht, of N-VA rakelt de HAZODI-toestanden met gewezen Lommels politiecommissaris Michel Beckers nog eens op.

Ik krijg het gevoel dat deze partij tot aan de verkiezingen van 2014 stelselmatig zal blijven uitpakken met een aantal minder frisse "dossiers"....

Uit HBvL.be:

N-VA wil nieuw onderzoek naar premies HAZODI bij ander parket

n va wil nieuw onderzoek naar premies hazodi bij ander parket
07/03    Hazodi Kamerlid Koenraad Degroote (N-VA) wil dat het onderzoek naar de onterecht toegekende premies bij de politiezone HAZODI opnieuw wordt geopend, maar wel bij een ander parket dan dat van Hasselt. Volgens hem heeft het Hasseltse parket helemaal niet onderzocht of sommige premies door "bedrog" werden toegekend. Hij zegde dat zopas in de Kamer.
Degroote vroeg daar aan minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) om de beslissing van de politieraad van Hazodi van gisteren te vernietigen. De politieraad besloot gisteren om de onterecht uitbetaalde premies o.a. aan korpschef Michel Beckers ten belope van 27.000 euro niet terug te vorderen, omdat die uitbetaling verjaard zou zijn. Volgens Degroote is van verjaring geen sprake omdat de vijfjarige verjaringstermijn maar start als men kennis heeft van de feiten, niet als de feiten gepleegd worden. "En die kennisname was in 2009. Die termijn loopt dus nog".
Degroote vond ook dat het Hasselts parket had moeten onderzoeken of er bedrog in het spel was toen de premies werden uitbetaald. Dat moet nu volgens Degroote onderzocht worden door een ander parket. Milquet zegde dat zij niet kan tussenkomen in de beslissingen van de politieraad van HAZODI

Oud-korpschef van HaZoDi moet niets terugbetalen

oud korpschef van hazodi moet niets terugbetalen
07/03   Hazodi De politieraad heeft gisteravond beslist dat de voormalige HaZoDi-korpschef Michel Beckers de vergoedingen die hij volgens het rapport van het onafhankelijk auditkantoor i-Force onterecht zou hebben gekregen, niet moet terugbetalen.
Het bedrag dat Beckers onterecht zou hebben gekregen, bedraagt om en bij de 27.000 euro. Volgens Patrick Hofströssler, de advocaat van HaZoDi, is de verjaringstermijn verstreken, de betwiste vergoedingen dateren van meer dan vijf jaar geleden.
De verjaringstermijn kan oplopen tot 10 jaar maar dan moest worden bewezen dat er bedrog in het spel was. HaZoDi moest daarvoor de nodige bewijzen voorleggen en zou daarvoor een beroep hebben kunnen doen op de onderzoeken van het parket van Hasselt en het arbeidsauditoraat. Beide instanties hebben hun onderzoeken echter geseponeerd en het niet nuttig gevonden om de betrokkenen met de resultaten van i-Force te confronteren.



Hazodi betaalt Beckers 10.000 euro

hazodi betaalt ex korpschef 10 000 euro
23/02   Hazodi De politiezone HaZoDi heeft zopas zo'n 10.000 euro netto overgemaakt aan Michel Beckers. De voormalige korpschef werd na het uitbreken van de affaire van de zogenaamde graaicultuur binnen de politiezone op 8 december 2011 geschorst. Op 5 januari van dit jaar werd zijn schorsing niet verlengd en ging hij terug aan de slag als verantwoordelijke van de wijkdienst.
Voor de 13 maanden schorsing leed Beckers 25 procent loonverlies, een schade die hij nu kreeg uitbetaald omdat de vier schorsingsbesluiten tegen hem zijn ingetrokken. Drie besluiten gingen over onterecht verkregen vergoedingen, één over zijn mogelijke betrokkenheid in een onderzoek naar valsheid in geschrifte. Met de intrekking van de schorsingsbesluiten vervallen ook alle procedures die Beckers bij de Raad van State heeft aangespannen. Opmerkelijk: in een auditoraatsonderzoek van de Raad van State staat te lezen dat de beslissing van HaZoDi om het onafhankelijk auditbureau i-Force aan te stellen naar mogelijke malversaties binnen de politiezone moet worden vernietigd. De beslissing had niet genomen mogen worden door het politiecollege.



Michel Beckers weer aan de slag als hoofd wijkagenten

korpschef michel beckers gaat terug aan de slag
07/01   Hazodi Vandaag is hoofdcommissaris Michel Beckers weer aan de slag gegaan bij het politiekorps van HAZODI. Eerder was al bekend dat zijn schorsing niet zou worden verlengd.
Beckers wordt verantwoordelijk voor de wijkwerking van de politiezone. Na een gesprek met korpschef Philip Pirard bleek Beckers constructief te willen meewerken.
Meer informatie wil het politiecollege voorlopig niet verstrekken, om de voormalige korpschef in alle sereniteit weer aan de slag te laten gaan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten