dinsdag 5 maart 2013

WIKIPEDIA IS PIJLSNEL ! NIEUWE MINISTER GEENS


Na het nieuws over onze nieuwe minister van Financiën gehoord te hebben, wilde ik toch wel eens weten of hij jonger of ouder dan mijzelf is.
Dus effe naar Wikipedia gesurfd en potverdikke al moeten vaststellen dat het heden al geschiedenis was geworden, want zijn benoeming tot minister was reeds vermeld ! Zie hieronder.

Op de site van de Standaard lezen we alleszins al: Koen Geens: 'Ik ben een CD&V'er, geen ACW'er'

En nu wil U zeker ook nog weten of ie jonger is dan ik ? Twee jaar jonger, hoewel dat uit onderstaande foto niet zo dadelijk blijkt....

Geens en Beke op een persconferentie
Uit Wikipedia

Koenraad Frans Julia (Koen) Geens (Brasschaat, 22 januari 1958) is een Vlaams politicus, advocaat, gewoon hoogleraar Vennootschapsrecht en Financieel Recht aan de KU Leuven en medeoprichter van het advocatenkantoor Eubelius, het grootste advocatenkantoor van België. Hij was kabinetschef van Vlaams minister-president Kris Peeters tussen 2007 en 2009. In 2013 werd hij in de regering-Di Rupo minister van Financiën. Dat gebeurde nadat Steven Vanackere zijn ontslag indiende omdat een fel bekritiseerde deal over winstbewijzen tussen ACW en Belfius hem in een moeilijke situatie plaatste.[1]
Bij zijn aantreden als minister van Financiën kwam er al onmiddellijk kritiek op zijn vennootschap bij Eubelius, omdat dat kantoor het ACW had bijgestaan bij de winstbewijzen van Belfius, net de situatie waarvoor Steven Vanackere ontslag had genomen. Het kantoor was ook betrokken bij de vereffening van Arco, dat eveneens politieke spanningen opleverde. Na zijn aantreden gaf Geens te kennen dat Eubelius voortaan niet meer voor ACW en Arco zal optreden.
Hij werd door de overheid aangesteld als bestuurder bij de bank BNP Paribas Fortis, maar die functie is niet cumuleerbaar met het ministerschap. Ook is hij een van de belangrijke mensen achter Vlaanderen in Actie, het toekomstproject van de Vlaamse overheid.
Hij is lid van de Koninklijke Vlaamse Academie van België, Klasse Humane Wetenschappen alsook van de Academia Europaea. Hij is tevens voorzitter van de raad van bestuur van de Hogeschool Thomas More.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten