donderdag 7 maart 2013

VERBAZEND SNELLE EVOLUTIES IN DE BELFIUS-ACW-ZAAK

Totaal ongezien in de Belgische politieke geschiedenis ! Een goede twee weken geleden had niemand gehoord van deze problematiek en kijk op heel korte tijd:
- is er een ministerwissel doorgevoerd;
- hebben Belfius en ACW in gemeen overleg een einde gemaakt aan de deal waardoor ACW nog een "snoepje" van ongeveer een miljoen Euro bovenop kreeg.

Nooit eerder werd op zo'n drafje korte metten gemaakt met een minister en met een grote bankdeal.

De manier waarop de Financieel Economische Tijd de nieuwe minister Geens omschrijft "Een aimabele wolf in schaapsvacht" vind ik persoonlijk niet kunnen. Gun de man toch een kans en beoordeel erna maar niet ervoor....En ook Knack.be heeft zo zijn twijfels onder de titel "Is Koen Geens een lang leven beschoren in de politiek?"
In het artikel wordt Prof. Geens vergeleken met Prof. R. Vandeputte, die omstreeks 1981 enkele maanden minister van Financiën was.
Knack vergeet het oude spreekwoord dat je best geen appelen met citroenen vergelijkt. Ik had van Prof. Vandeputte les in 1977 en toen al was de brave man (die geboren was in 1908...) een levend anachronisme die niet over geld sprak maar over "penningen" en die een auto nog een "automobiel" noemde. Geens is geliefd bij zijn studenten van de Leuvense rechtsfaculteit (o.m. door zijn droge humor). Vandeputte werd door zijn studenten echt niet op handen gedragen, ondermeer omwille van het feit dat als je als student je vinger opstak om een vraag te stellen, hij dit straal negeerde en maar doorratelde met zijn les.

 
Robert Vandeputte (1908-1997)

Misschien had hij toch wel één ding voor op Geens. Vandeputte was kort voor 1930 ook gepromoveerd tot
doctor in de politieke en sociale wetenschappen, en wel met  een proefschrift gewijd aan Het begrip van het politiek misdrijf in het Belgisch recht, dat in 1932 te Antwerpen gepubliceerd werd. De kerel wist dus waaraan zich te verwachten in de politiek....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten