zondag 3 februari 2013

HET ORAKEL VAN LEUVEN HEEFT HET WEER  GEVONDEN !


Uit KNACK.be :
Bruno Tobback: "Veel verder gaan in bestrijding fiscaal paradijs"
zondag 03 februari 2013 om 12u26

"België mag niet het imago hebben van een land waar het goedkoop is om geld te transfereren. We zijn een soort fiscaal paradijs geworden." Dat zei sp.a-voorzitter Bruno Tobback zondag in De Zevende Dag op Eén.
.© Belga


"De notionele intrestaftrek en de belasting op vermogenswinsten zijn al bijgestuurd. We moeten daar veel verder in gaan", zei de voorzitter. "We trekken mensen aan die alles al hebben, maar we zouden een fiscaal paradijs moeten worden voor wie werk creëert."

Beste "kameraad" Tobback : het punt is dat we in België torenhoge loonlasten hebben en dat als je bedrijven ook nog eens fiscaal zwaarder gaat aanpakken, ons landje nog meer van zijn concurrentiekracht zal verliezen omdat nog meer bedrijven Ford Genk en Arcelor Mittal zullen achterna lopen door simpelweg hun Belgische vestigingen te sluiten.
Resultaat zal dan zijn : een leger werklozen die de staat zal moeten onderhouden, een pak minder sociale bijdragen en belastingen te innen door vadertje staat. Of om het heel kort te zeggen: zowel staat als burgers failliet! Degenen die dat willen moeten vooral op U blijven stemmen.

Maar ik heb voor vriend Tobback een alternatief : belast de vakbonden en ziekenkassen eens op hun buitenlands bezit (zoals hotels in Zwitserland, verzwegen tegoeden in Nederland enz.).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten