zaterdag 16 februari 2013

OOK STAMMENTWISTEN BINNEN BLAUWE EN  KATHOLIEKE ZUIL...

Vorige week hebben we de socialisten liggen uitlachen wegens de onenigheden tussen SP-A en ABVV.

Onze woorden waren nog niet koud of ook in het blauwe kamp ging het dezelfde richting uit ! De liberale vakbond vindt dat de VLD "blauwer dan blauw" wil zijn...

Knack.be:
Voorzitter liberale vakbond kapittelt Open Vld
donderdag 14 februari 2013 om 08u17
(Belga) Jan Vercamst, de voorzitter van de liberale vakbond ACLVB, betreurt dat de Open Vld-top doof blijft voor syndicale eisen. "Ik vrees dat als Open Vld zo voortdoet, de partij geen 10 procent meer haalt", stelt hij in een interview met De Tijd.
Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten: 'Vakbonden praten voor eigen winkel, politiek moet dat overstijgen'

En vandaag is het dan de beurt aan de CD&V om haar eigen ACW te kapittelen (zie art. hieronder uit Knack.be), waarbij wel opvalt dat :
- ABVV en Liberale vakbond vinden dat hun broers bij resp. SP-A en VLD niet sociaal genoeg zijn;
- CD&V vindt dat haar ACW te "kapitalistisch" is, en terug meer sociaal moet worden....

Weet je wat ik denk? Ik denk dat ze bij N-VA wat blij zijn dat ze geen eigen vakbonden en ziekenkassen hebben !  :^)
'Bedrogen' Steven Vanackere: 'ACW moet nieuwe start nemen'
zaterdag 16 februari 2013 om 08u49
CD&V-minister van Financiën, met ACW-label, Steven Vanackere zegt zich ook bedrogen te voelen door de fiscale constructies bij het ACW: 'Huwelijk met haute finance heb ik nooit goed idee gevonden'
Steven Vanackere© Belga

De christelijke arbeidersbeweging moet volgens CD&V-vicepremier Steven Vanackere een nieuwe start nemen. Vanackere, die zelf een ACW-profiel heeft, voelt zich eveneens bedrogen omwille van de financiële constructies bij het ACW die nu volop kritiek krijgen, zo zegt de minister in De Standaard en het Nieuwsblad. "Natuurlijk voel ik me daarin bedrogen, samen met de 800.000 coöperanten. Ik ben er nooit gerust op geweest toen bleek dat het ACW via zijn bank allianties begon aan te gaan aan de andere kant van de wereld, op zoek naar een groter rendement. Ik vind het erg dat niemand op tijd die spiraal heeft willen of kunnen doorbreken", stelt de minister. "De coöperatieve gedachte en de haute finance vormen gewoonweg geen goed huwelijk, punt. Het zijn niet alleen de ACW'ers in de raad van bestuur van Dexia die dat hadden moeten beseffen. Al is het niet onlogisch dat het een ACW'er feller wordt aangewreven."
Volgens de CD&V"er moet het ACW nu "een nieuwe start nemen". "Het ACW zal opnieuw meer moeten aanknopen bij de oorspronkelijke inspiratie. De imagoschade is groot nu. Die bezinning volgt nog wel, maar het ACW is nu vooral ook een bedrijf in moeilijkheden", klinkt het. Het ACW voert momenteel zelf ontslagen door.
Brussels parket: 'Als het nodig is, openen we dossier'
Overigens meldt De Morgen dat de financiële sectie van het Brusselse parket het ACW van nabij opvolgt, gezien de recentelijke aantijgingen. "Als het nodig is, openen we een dossier", aldus een woordvoerder. De Bijzonder Belastinginspectie (BBI) voert reeds een onderzoek. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten