woensdag 15 augustus 2012

Een bladzijde recente Lommelse geschiedenis: jeugdcafé 't Kelderke


Jan Hendrickx kent bijna iedereen als Jan Sas. In de jaren 1968-1991 was hij in Lommel wereldberoemd als uitbater van café 't Kelderke, dat gevestigd was in de kelder van de oude brouwerij Bouly in de Lepelstraat. Jan was een fan van de muziek uit onze jeugd (Led Zeppelin, Lou Reed, Bob Dylan, Jimi Hendrix, Fleetwood Mac, the Kinks, Santana enz.) en hij serveerde die "à volonté" aan zijn trouwe klantenaanhang.
Toen de deur in 1991 finaal dichtging, was het dan ook uit met het speciale sfeertje en de goede muziek. Degenen die daar nog naar verlangden, bleven op hun honger want geen enkel ander café in de omtrek bood wat "de Sas" gegeven had.
Heimwee doet ons hart verlangen, en daarom houden de anciens een heuse Sasfuif op zaterdag 29 september vanaf 20u in zaal de Hanekap op Lutlommel. Tickets aan de kassa 5 Eur , maar in voorverkoop 4 Eur. Die voorverkoop niet alleen bij apotheek Vreys (Kerkstr.), maar ook bij enkele mysterieuze mannen: "den Hasj" en "de Jest"...
Ik ben benieuwd of de Keizer himself ook op de fuif zal verschijnen. Zal hij ook hier weer beweren dat hij een geregelde klant is geweest, zoals bij café De Kroon ?

Uit: wattedoen.be :

Tussen 1968 en 1991 was ik de fiere uitbater van ’t Kelderke in de Lepelstraat, één van de eerste jeugdcafés in Lommel. Gedurende meer dan 23 jaar heb ik generaties jongeren zien komen en gaan, vriendschappen en liefdes zien ontstaan – en ook wel eens zien tenietgaan – en menige zuipkaart gesleten aan een heel trouw en fijn publiek.
Mag ik U, als trouwe klant, bij dezen dan ook van harte uitnodigen op mijn “Sasfuif”, die zal plaatsvinden op zaterdag 29 september a.s. In buurthuis de Hanekap vanaf 20.00 uur ?
Jean Marie de la Sas

Concerten Sasfuif


Geen opmerkingen:

Een reactie posten