zondag 2 september 2012

In het land der blinden, is één oog koning

Onze Keizer was altijd al goede maatjes met zijn collega, de Keizer van Oostende, Johan Cyrille Corneel Vande Lanotte, al heeft deze laatste dan niet zo'n mooie keizerlijke voornamen als die van Lommel.

Onlangs is er op het vlak van die verstandhouding echter een haar in de boter gekomen, waarover meer in een volgend bericht op deze blog.
Enkele maanden geleden was alles nog koek en ei, en vroeg die van Lommel aan die van Oostende: "Zeg Johan, net als jij zou ik hier in Lommel een soort personencultus willen kweken met het oog op de verkiezingen van oktober; hoe leg ik dat best aan boord?"



Waarop der Johan zijn professorstoga aantrok en vaderlijk antwoordde: "Ach jonge snaak, doe dan toch gewoon zoals ik : op iedere verkiezingsbord van een SP-A-kandidaat langs hoek of kant geplaatst wordt, zet je er toch doodleuk jouw foto bij, liefst ter linker zijde en wat groter dan die van de andere kandidaat. Onze achterban durft wel eens een oogje dichtknijpen, meestal het rechtse, waardoor ze dan enkel zien wat op de linkerkant van het bord staat, zodat jij en alleen jij in beeld komt!"

Zo gezegd, zo gedaan en het resultaat van die leerrijke tip tref je dezer dagen dan ook aan langs alle wegen, hoeken en kanten van onze vurige stede, alsook in de "verkiezingswinkel" van de Kerkstraat (zie foto hieronder), hoewel daar dan voor de omgekeerde volgorde gekozen is: de Keizer staat daar namelijk rechts in beeld. Moet daar een politieke betekenis achter gezocht worden ?? :)























Geen opmerkingen:

Een reactie posten